Sportujeme

Čteme v MŠ PDF Tisk Email

Čtenářská dopoledne v MŠ "Duhová kulička" probíhají, díky projektu školky, již třetím rokem.

Čteme v MŠ ...
Čteme v MŠ 1 Čteme v MŠ 1
Čteme v MŠ ...
Čteme v MŠ 2 Čteme v MŠ 2
Čteme v MŠ ...
Čteme v MŠ 3 Čteme v MŠ 3
5.A čteme d...
5.A čteme dětem v MŠ 5.A čteme dětem v MŠ
Děti čtou d...
Děti čtou dětem 5.B Děti čtou dětem 5.B
Čteme v MŠ ...
Čteme v MŠ - 4.A Čteme v MŠ - 4.A
Čtení 3A
Čtení 3A Čtení 3A
Čtení 3A
Čtení 3A Čtení 3A
čtení 4B
čtení 4B čtení 4B
MŠ U Sluníč...
MŠ U Sluníčka 2 MŠ U Sluníčka 2
MŠ U Sluníč...
MŠ U Sluníčka 1 MŠ U Sluníčka 1

 

 

 

Žáci z 5.A si připravili pro budoucí školáčky veršovanou pohádku O neposlušném Budulínkovi. Kromě čtení pro děti připravili i další aktivity, které úzce souvisely s pohádkou. Společnou práci s menšími dětmi si užívali a dle jejich slov to bylo celé „SUPER“. Odcházeli tak nadšení a plní dojmů.

Mgr. Monika Teplíková

 

Na konci října vyrazil 5.B číst předškolákům. Protože byl krásný podzim, zvolili jsme téma - jablíčko. Nejprve jsme si s dětmi povídali o zahrádkách, sklizni a o ovoci, které u nás můžeme sklízet. Poté jsme přečetli krátkou pohádku a na její téma jsme si chvilku povídali. Na závěr dostaly děti ze školky rozstřihaná jablka (puzzle), která musely poskládat. Vše se krásně povedl.

A odměna pro čtenáře? Ochutnávka sklizených jablíček ve školce

Mgr. Martina Borovičková

 

V listopadu se do projektu zapojili žáci 4.A s pohádkou O ježkovi, který ztratil bodlinky. Kromě četby si předškoláci vyrobili každý svého ježečka a vyzdobili ho bodlinkami z barevných papírů. Spolupráce budoucích školáčků se čtvrťáky byla dokonalá a úsměv na tváři zaručoval úspěch a spokojenost všech dětí.

Simona Bachmannová

 

Koncem prosince četli ve školce i žáci 4.B. Pro děti si připravili vánoční básničku, s dětmi si zazpívali koledu a nakonec si společně vyrobili vánočního kapříka. Všichni byli moc spokojeni, protože zažili něco nového, školáci i proto, že nemuseli sedět v lavicích, ale mohli udělat dětem radost.

Petra Michalcová


Štafetu čtení ve školce převzala 3.A. 23. února 2024 se šli žáci třídy představit do MŠ Duhová kulička, kde s nadšením četli předškolákům. Žáci četli, recitovali, seznamovali předškoláky s vybraným tématem a vyzkoušeli s nimi i nějaké úkoly, které pak budou plnit při zápisu. A ti všechno zvládli skvěle, byli opravdu šikovní. Už teď se naši třeťáci těší na příští rok.

Mgr. Michaela Razímová

 

 

Kalendář akcí

duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5



Joomla!. XHTML and CSS.